Najib Razak – Apa Pandangan Anda Terhadap Beliau…?

Artikel Pilihan

The truth is, KESEMUA ahli politik ini KORUP. SEMUA!. Kalau kamu tahu tentang Singapura, Kamu akan tahu Lee Hsien Loong adalah Perdana Menteri Singapura. Siapakah Isteri nya?

Ho Ching. Ho Ching juga adalah CEO Temasek Holding. Ia seperti Khazanah Holding. Temasek Holding memegang kesemua Government Investment Companies(GIC) di Singapura.

Ertinya? Kesemua duit Singapura terletak di Temasek Holdings. Berapa banyak duit Temasek Holding kehilangan sejak Ho Ching menjadi CEO? BER BILLION BILLION.

Org Cina ada this mentaliti, ‘Keep the money within the family.’

So macam mana pun, Ho Ching akan tetap diangkat sebagai CEO. Walaupun dia lemah. Jadi kenapa Rakyat Singapura masih memberi undi kepada PAP walaupun mereka begitu korup?

fahaman cina, Semua ketua adalah korup tetapi apa yang dia lakukan untuk rakyatnya membuat dia seorang ketua yang hebat.

Kita kena realistik, TIDAK ADA SATU MANUSIA dihari ini sehebat Nabi Muhammad (saw). Jadi kenapa kamu berharap harap kepada benda yg tidak akan wujud.

YOU HAVE TO BE REALISTIC!

1) Apa yang Najib Razak tidak membuat untuk Rakyat Malaysia?

Dari Nelayan hingga ke orang- orang kaya, Semua dapat bermacam-macam peruntukkan. Dia berjiwa Rakyat. Rakyat KRONI dia!

2) Najib Razak adalah satu satunya, Perdana Menteri dari Malaysia disegani oleh pemimpin Singapura. Kenapa? Kerana dia pandai berurusan business. Dia tidak mudah memberi Singapura muka seperti Tun Mahathir.

Setiap asset yang dijual di Singapura, Najib Razak akan memastikan Malaysia dapat keuntungan yang besar dan berjangkaan panjang. (Marina Bay Financial Centre, salah satu buah pusat kewangan yg terbesar di Singapura. Khazanah Holding, major shareholder).

Ia, memang betul sebelum ini, Kerajaan Singapura bersikap sombong kepada Perdana Menteri Malaysia yang lain.
kerana apa? Senang di beli.

Nampak saja dia punya retorik membenci Singapura tetapi disebaliknya dia tidak membenci Singapura.

Tiap kali Singapura memberi amaran hendak Perang, Seseorang Perdana Menteri Malaysia itu akan diam. Tetapi tidak Najib Razak. Dia seorang yang tegas dan bijak berdiplomatik. Mengekalkan hubungan yang baik sambil membuat business yang bagus untuk Malaysia. Siapa tak segan?

3)Jikalau kamu meninggalkan Najib Razak seorang diri mempertahankan dirinya, kamu dipandangan masyarakat antarabangsa telah mengkhianati ketua kamu. Ketua kamu yang telah banyak berjasa kepada kamu.

Its treacherous dan secara moral, tidak bagus. Bagaimana kamu hendak meyakinkan rakyat jelata kamu itu adalah sebuah parti yang taat dan setia dalam memperjuangkan agama dan bangsa. Bilamana kamu terkomat kamit mempertahankan bekas ketua kamu sendiri?

4) Saya tidak pasti Najib Razak telah membuat apa yang dituduh. Sebagai manusia biasa, Saya pun seperti anda, mempunyai kesangsian TETAPI YANG PASTI, jikalau kamu tidak boleh mempertahankan Najib Razak, Bagaimana kamu nak mempertahankan Islam dan Melayu?

Perkara ini lagi besar dan rumit di masa ini. Bagaimana nak menarik ahli baru ke UMNO jika kamu menunjukkan kamu dengan sewenang wenangnya meninggalkan ketua kamu yg berjiwa rakyat itu?

Dapatkah rakyat percayakan kamu?

– Fb : Bantal Busuk